LST

京のひとひら | KYO NO HITOHIRA

節分 巻きずし 〜京料理さくらいさん

本日は節分ですね。

皆様、豆まきはされましたでしょうか。

いつもご結婚式を一緒にさせていただいている
「京料理さくらい」さんより、 巻きずしをいただきました。

巻きずしは節分の夜に、その年の「恵方」向かって
幸せを願いながら巻きずしをまるかぶりすると、
幸福がやってくるといわれています。

  • 【巻きずし】今年の恵方は「北北西」だそうです
  • Makizushi. this year’s EHO is “North-northwest”.

明日は立春。
暦の上では「春」になります。
今年の春もたくさんの新郎様新婦様のご結婚式が
素敵な一日となりますよう、心をこめてサポートさせていただければと存じます。

さくらいさん、おいしいお寿司ありがとうございました。
いつも優しいお心、ありがとうございます。

LSTウエディング N


SETSUBUN, SUSHI-ROLL AND KYO-RYOURI SAKURAI

Today is Setsubun, the day before the start of Spring according to the luna calendar.
Have you tried “Mame-maki (bean-throwing)?

We got “makizushi(=rolled sushi)” from “Kyo-ryori Sakurai (ryoutei restaurant)”, a restaurant where our clients often use for their wedding reception.

It is believed that if you eat whole makizushi while facing “EHO (=lucky direction of the year)” on Setsubun evening, happiness will be brought to you.

Tomorrow is “risshun”, the first day of Spring in the Luna calendar.
We will continue our best effort to make our clients’ wedding ceremonies wonderful ones for the coming Spring.

Thank you for the delicious “makizushi”, Sakurai.
We really appreciate your always kind consideration to us.
Thank you.

By N / LST Wedding

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+
【 2017年02月03日 】【 京のコト
ページトップへ