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京のひとひら | KYO NO HITOHIRA

京料理 木乃婦さん「はも寿司」

京料理 木乃婦さんより、
夏のご挨拶に「はも寿司」をいただきました。

交通手段がない昔、兵庫や明石からの道中、
多くの魚が息絶える中、猛暑でも鱧は生きたままだったといわれる位、
生命力が大変強いことから、精がつくと、
重宝されている魚でした。

きびしい暑さを迎える京都、
木乃婦さんのお心遣いに心から感謝いたしております。

  • 京料理 木乃婦さん
  • “Kyo-ryori KINOBU (ryoutei restaurant)”

  • はも寿司
  • “Hamo-zushi (sushi with conger)”

いよいよ明日からは7月。
京都の本格的な夏がやってきます。

LSTウエディング N


HAMO-ZUSHI (SUSHI WITH CONGER) FROM KYORYOURI KINOBU

“Kyo-ryori KINOBU (ryoutei restaurant)” brought us a summer gift; “Hamo-zushi (sushi with conger)”.

Hamo (conger) has been believed to be very nutritious food for a long time as it has a strong vitality.
Even before the modern high-speed transport was developed, it could be delivered live to Kyoto after the long trip from Hyogo or Akashi area.

We appreciate a lot this warm hearted gift from KINOBU just in time the hot summer starts.

July starts tomorrow.
Kyoto’s real hot Summer will arrive soon.

By N / LST Wedding

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【 2016年06月30日 】【 京のコト
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